Somereportteri Erika

Somereportteri Erika

Maalle hommiin!

Mietin, että miks ei? Tavallaan voi kantaa kortensa kekoon samalla, totesi Erika Katainen kuullessaan työvoimapulasta marjatiloilla. Erika aloitti kesäkuussa työt Marja-Areenalla ja työpäiviin on kuulunut mm. mansikan ja vadelman istutus- sekä hoitotöitä.

Erika Katainen 22, on kotoisin Pielavedeltä, jossa hänen veljellään on karjatila. Töissä Marja-Areenalla hän on käynyt sekä kotipaikaltaan, että Kuopiosta käsin. Viimeiset pari vuotta Erika on ollut ulkomailla au-pairina ja kotiapulaisena sekä ensi syksynä suunnitelmissa on aloittaa tradenomiopinnot Kuopiossa.  
- Olen ensimmäistä kertaa töissä marjatilalla ja avoimin mielin lähdin! Tiesin kyllä, että paljon saa olla ulkona ja työ on fyysistä, mutta se on hyvä juttu! Tykkään olla ulkona ja tämän voi ottaa myös urheilun kannalta! Positiivisin mielin tulin, eikä ole joutunut pettymään.

Marjatilan työt vaativat hyvää peruskuntoa, sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä, mutta työtehtäviin oppii nopeasti ja niihin perehdytetään.
 -Työ sopii, jos viihdyt ulkona ja haluat saada päivän urheilut sisään työpäivän aikana. Minullakin on tämä urheilukello, josta näkyy päivän tavoitteet ja ne tulee aina työpäivän aikana täyteen. Yhtenä päivänä kerättiin muoveja ja siinä sai samalla oikein hyvän 8 tunnin kyykkytreenin. Ei tarvitse enää työpäivän jälkeen lähteä erikseen lenkille, Erika hymyilee.

Työpäivä alkaa yleensä seitsemältä, jolloin saadaan päivän työtehtävä. Työpäivän aikana tulee paljon saman tehtävän toistoa.
-Työ on toisinaan yksitoikkoista, eikä se haittaa. Usein siinä samalla on voinut jutella työkaverin kanssa, kuunnella äänikirjoja, podcasteja tai musiikkia, kunhan se ei häiritse työntekoa. Musiikki ainakin minulla vaan buustaa tekemään tehokkaammin, kertoo Erika.

Monipuolinen työyhteisö voi olla alku myös uusille ystävyyssuhteille.
- Meillä on tosi monipuolinen työporukka ja kavereita saa helposti! Täällä on eri maista ihmisiä, kaiken ikäisiä, niin maalta kuin kaupungista. Minusta on ollut ihan älyttömän mukava, että täällä puhutaan englantia ja siinä sivussa kuulee muitakin kieliä.

Erikan terveiset kausitöistä kiinnostuneille:
- Lyhyesti sanoisin mene, et kadu!

Erika Kataisen mukana pääset tutustumaan marjatilan työarkeen kesä- ja heinäkuun ajan Työvoimaa tiloille Facebook sivulla ja Maalle Hommiin Instagramissa!

Vinkit työnhakuun marjatilalle