Metsäasiantuntija Minna 

Nimi: Minna Karppinen

Ammatti: Metsäasiantuntija

Koulutus:  Metsätalousinsinööri

Työpaikka: Savon Voima Verkko

Yrityksen kuvaus: Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava ja 100 prosenttisesti toimialueen kuntien omistama energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi. Yhtiön liiketoimintaa ovat sähköntuotanto ja -siirto sekä kaukolämpö. Savon Voima -konsernin liikevaihto on noin 184 milj. euroa (2017) ja palveluksessamme työskentelee noin 180 alan ammattilaista. Päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Rissalan yrityskylässä Kuopion tuntumassa. www.savonvoima.fi

Mistä sait kipinän alalle?

Alun perin kipinän metsäalalle sain isältäni. Isäni oli metsäammattilainen. Kuljin hänen perässään metsässä. Kinusin kovasti hänen mukaansa metsään jo tosi pienenä, vaikka isä sanoi, että et sinä jaksa kulkea siellä. Mutta niin minä kuljin mukana ja joskus väsyin, mutta en myöntänyt sitä!

Tyypillinen työpäivä?

Savon Voiman toimistolla Toivalassa olen yleensä 3 päivää viikossa. Teen 2 päivää etätyötä, mikä on tosi kiva juttu. Välillä on maastopäiviä.

Työni on pääosin tietokonetyötä. Työtehtäviin kuuluu sähkölinjojen vierimetsien hoito, metsäyhtiöiden sopimukset, isojen suurjännitelinjojen reunavyöhykehakkuiden hoitaminen ja uusiin johtolinjahankkeisiin liittyvän yhteistyön kehittäminen. Työni tavoitteena siis on estää puista johtuvia sähkökatkoksia. Kaikki minun työtehtävät liittyy sähkön toimitusvarmuuden parantamiseen. 

Parasta työssäsi?

Parasta työssäni on maastopäivät, ratkaisujen löytäminen haastaviin tilanteisiin sekä urakoitsijoiden ja muiden toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö. 

Tulevaisuus?

Tykkään kovasti työstäni Savon Voimalla eli todennäköisesti olen edelleen täällä töissä kymmenen vuoden päästä!

Terveiset nuorille!

Metsäalaa kannattaa ehdottomasti harkita! Kaikki aluksi vaikealtakin tuntuvat asiat oppii kyllä. Sitä itselle kaikkein mieluisinta työtä kannattaa sinnikkäästi hakea. Näin itsellekin on käynyt!