Asiantuntija Henri

Asiantuntija Henri

Nimi: Henri Heiskanen
Ammatti: Asiantuntija Savon ammattiopistolla
Koulutus: Puutavara-autonkuljettaja Savon ammattiopisto, lukio 
Työpaikka: Tehokkaan puutavarakoulutuksen kehittäminen -hankkeet, Savon ammattiopisto (Logistiikka)
Yrityksen kuvaus: Savon koulutuskuntayhtymä on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä. Meiltä logistiikka-alalta voi valmistua joko henkilö- tai tavaraliikenteen ammattilaiseksi tai varastonhoitajaksi.
IG: sakkylogistiikka
FB: savon ammattiopisto sakky logistiikka
https://www.youtube.com/watch?v=fAmXKeXHZVw

Mistä sait kipinän alalle?

Lukion jälkeen päätin, että haluan hakeutua koulutukseen, jonka avulla pääsen mahdollisimman nopeasti työelämään. Nuorena työskentelin enon maatilalla ja koneiden kanssa työskentely tuntui mielekkäällä sekä kiinnostavalle. Logistiikka-ala vaikutti käytännönläheiseltä ja vetovoimaiselta. Hain koulutukseen, tulin valituksi ja noin puolentoista vuoden jälkeen olin haaveilemassani puutavara-autonkuljettajan ammatissa. Tästä kaksi vuotta eteenpäin haettiin asiantuntijaa Tehokkaan puutavarakoulutuksen kehittäminen -hankkeisiin. Tässä sitä ollaan kehittämässä uusia oppimisympäristöjä ja hyödyntämässä uutta teknologiaa kuljettajakoulutuksessa.

Tyypillinen työpäivä?  

Hyvin vaihteleva. Hankkeessa meillä on monta rautaa tulessa ja pyrimme kehittämään toimintaa opiskelijoiden näkökulmasta mahdollisimman tehokkaaksi ja tarkoituksenmukaiseksi. Se missä vaiheessa opiskelijat ovat, määrää hyvin paljon työpäivän suunnitelmat sekä tavoitteet. Kenttätyöhön kuuluu harjoitteet, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti heidän tehtäviään tulevaisuuden ammatissaan, puutavara-auton kuljettajina. Perustaa turvalliselle työskentelylle aletaan valamaan jo alusta saakka ja yksilön oppimisen mukaan lisätään vaikeusastetta, jotta tekeminen on kehittävää ja mielekästä. Käytännössä autot aamulla 7-8 aikaan käyntiin ja kahdessa vuorossa kaluston käyttäminen tarkoittaa sitä, että autot voivat saapua takaisin Kolmisoppeen vasta 21 aikaan. Opiskelijoiden toiveita kuunnellaan.

Parasta työssäsi?

Opiskelijoiden motivoituneisuus ja heidän onnistumisen ilon näkeminen. Ja tottakai meidän paras logistiikan työporukka. Työpaikalle on mahtava saapua ja hienoa olla yksi osa tätä henkilöstön ja opiskelijoiden muodostamaa porukkaa.

Tulevaisuus?

Kehittämisessä on vain mielikuvitus rajana. Meillä on aivan mahtava työporukka, joka henkilöstömäärältään vahvistuu. Tavoite meillä on selkeä. Tehdä Savon ammattiopiston logistiikka-alasta maan paras vastaamaan työelämän vaatimuksiin/tarpesiin. Tässä ollaan hyvässä vauhdissa.

Terveiset nuorille?

Kuuntele itseäsi, mitä juuri sinä haluaisit tehdä nyt ja tulevaisuudessa. Mene rohkeasti tätä unelmaa kohti.​