Hevoshieroja

Nimi: Hanna Lappalainen
Ammatti: Hevoshierojayrittäjä
Koulutus: Hevostalouden at. hevoshieroja
Yritys:  Yksityinen elinkeinonharjoittaja
Yrityksen kuvaus:  Tarjoan hevoshierontapalvelua ja kokonaisvaltaista hevosten hyvinvointipalvelua. Asiakaskuntaani kuuluu niin ratsut kuin ravuritkin. 

Mistä sait kipinän alalle?
 

Olen aikuisiällä vaihtanut ammattia kaupanalalta hevosalalle. Olin töissä isolla ravitallilla, jonka myötä kiinnostus heräsi hevosen henkistä- ja fyysistä hyvinvointia kohtaan. Olen aina ollut kiinnostunut hierojan ammatista ja koska olin töissä ravitallilla oli luontevaa opiskella hevoshierojaksi.

Tyypillinen työpäivä?

Käyn hieromassa eri talleilla hevosia. Saatan hieroa päivän aikana ainoastaan pari hevosta tai sitten useamman. Yhtä hevosta hierotaan noin 45-60 minuuttia. Jokainen hevonen on oma yksilönsä ja hieronnan kestokin riippuu hevosten erilaisista taustoista.  

Parasta työssäsi?

Ehdottomasti parasta työssäni on hevosilta saatu suora palaute siitä, miltä hieronta tuntuu: hevonen rentoutuu, se pärskii ja puhaltelee. Siitä voi nähdä, että nauttii. Toki myös omistajilta ja valmentajilta saatu palaute hieronnan tuloksista kannustaa tekemään tätä työtä. 

Tulevaisuus?

Toivon olevani samoissa hommissa eli edistämässä hevosten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluaisin myös monipuolistaa ja laajentaa palveluitani jatkossa. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!
 

Jos sinulta löytyy kiinnostusta hevosalaa kohtaan, kannattaa ehdottomasti alalle lähteä. Tässä hommassa tarvitaan sydämenpalo työtä ja eläimiä kohtaan. Suosittelen siis koulutttautumista alalle ja sen jälkeen työ tekijänsä opettaa.