Puutavara-autonkuljettaja Maiju

Nimi:  Maiju Piippo
Ammatti: puutavara-autonkuljettaja
Koulutus:  Kuljetusalan at. ja Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan pt.
Työnantaja: Kuljetus &  maansiirto Niskanen Oy
Yrityksen kuvaus:
Kuljetus & Maansiirto Niskanen Oy on maan­rakennuksen ja puu­kuljetusten osaaja. Iisalmessa sijaitseva yritys toimii koko Ylä-Savossa ja lisäksi myös Kuopion talous­alueella. Lisätietoja; www.kmniskanen.fi

Mistä sait kipinän alalle?

Nuorempana tuli moneen kertaan sanottua etten koskaan aja ammatikseni puuautoa vaan pysyn helpomman kaluston parissa. Kuulin kuitenkin jatkuvasti tuttavilta ja kavereilta mielenkiintoisia tarinoita ja juttuja puuauton ratissa. Kävin kokeilemassa ensimmäisen kerran siirtoautoa vuonna 2017, josta sainkin sellaisen kipinän, että pakko oli päästä ajamaan pölliautoa. Kouluttauduinkin sitten Ylä-Savon ammattiopistolla puutavara-autonkuljettajaksi. Puuauton rattiin pääseminen vaatikin sitten oman sinnikkyytensä, onneksi sain mahdollisuuden näyttää taitoni oppisopimuksen kautta Niskasella. 

Tyypillinen työpäivä?

Meillä vaihtuu työparin kanssa vuoro yleensä Iisalmessa, ajetaan kahdessa vuorossa, vuoro viikoin päivää ja vuoro viikoin iltaa/yötä. Työvuoro alkaa aina yhteydenotolla ajojärjestelijään josta selviää sen päivän ajoreitit. Olen saanut monipuolisesti ajaa ympäri Pohjois-Savoa ja uusia maisemiakin näkee paljon. Jokainen työpäiväni on erilainen ja ehdoton plussa työssä on nuo vaihtuvat reitit. 

Parasta työssäsi?

Parasta työssäni on oma vapaus tehdä työtä ja tämän työn vaativuus sekä haasteellisuus. Puun kuormaus on minulle työssäni uutta ja on mukava huomata, että kokoajan kehittyy paremmaksi. 

Tulevaisuus?

Toivottavasti saisin tulevaisuudessakin ajaa puuautoa. En halua miettiä liian paljon tulevaisuutta vaan tehdä tässä hetkessä niitä asioita joista tykkään ja nautin. Ajatuksissani on ollut, että ehkä jonain päivänä osallistun myös puunkuormaajamestari kilpailuihin naisten sarjaan. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!

Yhdistelmää ajamaan oppii vain ajamalla ja kovaa työtä sekä sinnikkyyttä vaatii päästä ajamaan puuautoa. Tärkeä asia alalla pyrkivälle on oma halu tehdä tätä, sillä pääsee tosi pitkälle! 


Haluaisitko päästä tutustumaan alan yrityksiin tai oppilaitoksiin?

› Uusi ura maalta -kampanja