Opiskelija Laura

Nimi:  Laura Huovinen
Ammatti: Opiskelija
Koulutus:  lentokonealan pt. lentokoneasentaja, opiskelen metsäkoneenkuljettajaksi Savon ammattipistossa Toivalassa. 

Mistä sait kipinän alalle?

Hain metsäalalle opiskelemaan jo aiemmin, pääsin kuitenkin silloin opiskelemaan lentokoneasentajaksi. Valmistuttuani sieltä en löytänyt itselleni alalta töitä ja  päädyin kaupanalalle. Kaupanalalla vierähtikin seitsemän vuotta, vaikkei ihmisvilinässä olo missään vaiheessa tuntunutkaan omalta. Olen lapsesta asti tykännyt liikkua luonnossa ja metsässä, ja ajatellut kuinka olisi mahtavaa päästä töihin metsään. Vuosien ajan mielessä pyöri ajatus metsäalasta kunnes päätin toteuttaa haaveet ja tällä hetkellä opiskelen Toivalassa metsäkoneenkuljettajaksi. 

Tyypillinen koulupäiväsi?

Aamulla lähdemme koululta porukalla oikeille metsätyömaille. Osa porukasta hyppää harvesterin koppiin harjoittelemaan puunkaatoa ja osa porukasta opettelee ajokoneella puiden keräämistä ja pinoamista. Päivään kuuluu myös koneiden huoltotyöt sekä erilaiset tarkastukset. Välillä koneen malttaa laittaa parkkiin jäädäkseen kuuntelemaan metsän ääniä kahvikupin ja eväiden kera. 

Parasta tällä alalla?

Luonto ja metsä työympäristönä. Tämä työ on myös haastavaa ja vaativaa joka kiehtoo minua. Maisemat vaihtuvat päivittäin, eikä yhtään samanlaista päivää ole vielä tullut vastaan.

Tulevaisuus?

Toivon työllistyväni metsäalalle ja löytäväni itseni metsäkoneen ohjaamosta. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!

Metsäala on hyvin monipuolinen. Jos työ luonnossa kiinnostaa niin kannattaa rohkeasti ottaa selvää erilaisista vaihtoehdoista ja lähteä oppimaan uutta!

Haluaisitko päästä tutustumaan alan yrityksiin tai oppilaitoksiin?

› Uusi ura maalta -kampanja