Opetusavustaja Ari

Opetusavustaja Ari

Nimi: Ari Voutilainen
Ammatti: Opetusavustaja metsätieteiden osastolla Itä-Suomen yliopistossa
Koulutus: Opiskelen metsätieteitä Itä-Suomen yliopistossa Joensuussa 
Työpaikka: Itä-Suomen Yliopisto
Yrityksen kuvaus: Joensuun ja Kuopion yliopistot yhdistyivät uudeksi Itä-Suomen yliopistoksi vuonna 2010. Yliopistoon kuuluu neljä tiedekuntaa: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, terveystieteiden tiedekunta sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Kampuksemme sijaitsevat Joensuussa ja Kuopiossa.

www.uef.fi

Mistä sait kipinän alalle?

Kiinnostus metsiä kohtaan sai varmasti alkunsa jo lapsena. Olen koko ikäni tykännyt viettää aikaa metsässä, ja metsä on aina ollut kiinnostuksen kohde. Kun työelämässä ollessani ajatus alanvaihdosta ja yliopisto-opiskelusta alkoi selkeytyä, oli metsätiede selkeä valinta. 

Tyypillinen opiskelu/työpäivä?  

Minulla on maisterivaiheen opinnot kesken ja tällä hetkellä luentoja on muutama kappale viikossa. Sen lisäksi on myös itsenäistä opiskelua iltaisin. Työpäivät sujuvat tällä hetkellä pitkälti tietokoneen ääressä. Osa-aikatyö ja opiskelu sopivat hyvin yhteen.

Parasta työssäsi?

Parasta opiskelussa tällä hetkellä on se, että maisterivaiheessa saa itse valita kurssit ja voi keskittyä opiskelemaan sitä erikoistumisalaa mikä eniten kiinnostaa. Työssä parasta on vuorovaikutus ihmisten kanssa.

Tulevaisuus?

Sen aika näyttää. Päivä kerrallaan.

Terveiset nuorille?

Tervetuloa opiskelemaan metsätieteitä. Tämä on erittäin monipuolinen koulutusala ja alalla on myös paljon mahdollisuuksia.