Metsäasiantuntija

Nimi: Jukka Hintikka
Ammatti: Metsäasiantuntija
Työpaikka: Metsänhoitoyhdistys Savotta, Kaavi
Koulutus: Ylioppilas, metsätalouden perustutkinto, puistomestarin ammattitutkinto, metsätalousinsinööri (AMK), Metsätalousinsinööri (YAMK)
Yhdistyksen kuvaus: Metsänhoitoyhdistys Savotta tarjoaa alueensa metsänomistajille neuvontaa ja metsänhoidon palveluita. MHY on metsänomistajien oma edunvalvontaorganisaatio. Tutustu tarkemmin: www.mhy.fi/savotta

Miten minusta tuli metsäalan ammattilainen?

Kiinnostus metsiin ja luontoon oli pohjana alan valinnalle. Olen kotoisin Helsingistä, joten metsäalan valinta ei ole ehkä kaikkein tyypillisin valinta. Halusin kulkea omia polkujani ammatinvalinnassakin. Kun tutustuin alaan, alan itsenäisyys lisäsi kiinnostusta.

Tyypillinen työpäivä?

Minulla ei ole tyypillistä työpäivää, jokainen päivä on omanlaisensa. Toisinaan olen metsässä koko päivän ja toisinaan toimistolla. Työtehtävät vaihtelevat paljon vuodenajan mukaan. Talvella hakkuutöiden suunnittelu ja valvonta työllistävät. Keväällä taas istutetaan uutta metsää, jolloin minun työnäni on hoitaa puuntaimet metsään ja valvoa istutuksen laatua. Kesäisin ja syksyisin työt keskittyvät erilaisiin metsänhoitotöihin. Ympärivuoden neuvon metsänomistajia heitä askarruttavissa metsäkysymyksissä. Lisäksi toimin yhdistyksen atk-tukihenkilönä ja MHY:n verkkokaupan www.savotanpuoti.fi ylläpitäjänä.

Parasta työssäni?

Monipuolisuus, vaihtelevuus, itsenäisyys ja luonnossa liikkuminen. Lisäksi asiakkaiden kanssa jutustelu on mukavaa. Pari vuotta olen ollut mukana myös Nepalin metsäprojektissa.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Tällä hetkellä työssä on sopivasti haasteita ja työ on hyvin mielenkiintoista. Tavoitteenani on kehittyä työssäni edelleen. Nepalin projekti tuo mielenkiintoisen lisän normaaliin metsäasiantuntijan työhön.

Terveiset nuorille?

Kouluttautukaa, mutta nauttikaa samalla elämästä. Opiskelkaa kieliä ja matkustelkaa. Tällöin osaatte arvostaa omaa työtänne ja osaamistanne myöhemmässä vaiheessa!