Kengittäjä Henri

Nimi:  Henri Pehkonen
Ammatti: Kengittäjä / hevosalan 
Koulutus: Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan pt.
Työnantaja: Tmi Henri Pehkonen kengitys- ja hevospalvelut
Yrityksen kuvaus: Hevosten kengitystä ja vuolua käyttötarkoituksesta riippumatta Pohjois-Savon alueella. Henri tarjoaa myös hevosten hiittauspalveluita sekä toimii lainaohjastajana sopimuksen mukaan. 


Mistä sait kipinän alalle?

Hevosalan kipinä on sytytetty jo pienenä poikana, kuljettiin kaverin kanssa läheisellä Mäenpään Teron ravitallilla tyttöjä katselemassa. Kaverilla oli sitten omia hevosia ja niitä porukassa treenailtiin. Kengitys hommaan kipinän olen saanut työn ohessa ravitalleilla. Oman yrityksen perustaminen oli aika luontevaa kun käytännön osaaminen työllistää itsensä kengittäjänä oli karttunut sopivasti.

Tyypillinen työpäivä?

Päivät on vaihtelevia, seitsemän aikaan laitellaan tyttöystävän kotitilalla hevoset  ulos ja suunnitellaan päivän työt. Kengityksiä teen tällä hetkellä 3-6 hevosta päivässä. Työajat määräytyvät asiakkaan tarpeen mukaan, osalle käy aamupäivä ja toisille taas sopivat ainoastaan ilta ajat. Kengityksiä teen pääasiassa viitenä päivänä viikossa ja viikonloput pyrin jättämään hevosten ajamiseen. Ravit kuuluvat myös päivän kuvioihin silloin kun omia hevosia tai lainaohjastettavia on startissa. Hevosalan töissä ei kyllä ole yhtäkään täysin samanlaista päivää. 

Parasta työssäsi?

Parasta työssäni on se kun näkee oman työnsä jäljen välittömästi. Ehdottomasti parasta on myös se, että jokainen päivä on erilainen ja hevosten käyttäymiset vaihtelevat myös päivästä riippuen. Hevonenhan tässä on se ykkösjuttu miksi tätä haluaa työkseen tehdä. .

Tulevaisuus?

Toivon että saan tehdä hevoalalla töitä vielä tulevaisuudessa. Haaveissa on oman valmennustallin pyörittäminen ja menestyminen raviurheilun saralla. Oman valmennustallin myötä kengittelisin vähemmän vieraiden hevosia. 

Terveiset alasta kiinnostuneille!

Jos tykkää eläimistä ja hevosista niin kannattaa tulla alalle. Raviurheilun saloihin tutustumisen voi aloittaa vaikka seuraamalla raveja. Rohkeasti vaan kokeilemaan alaa.


Haluaisitko päästä tutustumaan alan yrityksiin tai oppilaitoksiin?

› Uusi ura maalta -kampanja